El Temps a Menorca. Previsió per dies 26, 27 i 28 de Gener

Dades recollides a l'Estació Meteoclimatic de Sant Lluís, d'en Xavier Pons


Temperatura màxima: 11.8 Temperatura mínima: 8.4 Vent: 35 Km/h NE-SE Pluja: 6.8 l

Imatge del radar, corresponet al ruixat que hem tingut al llarg del capvespre, que ha anat acompanyat de tempesta.

Dia marcat per un matí amb intervals de níguls  i sense pluja. A partir del mig dia, tal com vam preveure, han crescut ennigulades que han deixat ruixats, mes destacables a la tarda, acompanyats de tempesta. Cal destacar el calabruix caigut a mig dia a Ciutadella i Alaior. A la localitat de ponent les pluges han estat més destacables a mig dia. Amb el d'avui, son ja 7 dies consecutius de pluja, i dels darrers 15 dies, ha plogut en 13 d'ells. Els vents han bufat fluixos de Gregal, girant a Xaloc avui capvespre. Les temperatures continuen en la banda baixa, amb màximes que no han arribat als 12 graus. 


Previsió per demà dijous 26 de Gener
Mapa de simbols previst per demà dijous dia 26

Al llarg de la pròxima matinada els ruixats minvaran, quedant els cels destapats durant les primeres hores del matí amb possibilitat de boirines matinals. El cel s'ennigulara amb el pas de ses hores, amb possibilitats de pluges debils i ocasionals a partir del mig dia i el capvespre. Temperatures en lleuger ascens les màximes, en torn als 13 graus, i en lleuger descens les mínimes, que es quedaran al voltant dels 7 graus. Vent fluix de Xaloc, girant a Migjorn al llarg del dia.


Previsió per divendres 26 de Gener
Mapa de simbols previst per divendres a la tarda
Cels coberts amb possibilitats de pluges a partir de mig matí, que podrien anar acompanyades de tempesta. Vents fluixos a moderats de Migjorn. Temperatures en ascens lleuger a moderat, amb màximes que poden arribar als 15 graus i mínimes en torn als 9-10 graus.

Previsió per dissabte 27 de Gener

Cels amb intervals de níguls amb possibilitats de pluja fins al mig dia. Les temperatures experimentaran un lleuger descens, 13-14 graus de màxima i 8-9 de mínima. Els vents bufaran fluixos, rolant a Gregal al llarg del dia.

Previsió a mig plaç 

Mapa d'isobares per diumenge
Tot hi que no estarem dominats directament per l'anticicló, sembla que arriben uns dies de més calma, amb ennigulades, si, pero poca probabilitat de pluja. Diumenge sembla que seria el primer dia en el que no plouria, quedant els cels amb intervals de niguls alts i mitjans, amb sa mateixa línea que es preveu al menys fins dimars. Els vents seran fluixos o moderats de Tramontana, girant a Xaloc per dilluns i dimars. Les temperatures es mouran entre els 14 i 15 graus de màxima i 8 i 10 de mínia entre diumenge i dimars. Per tant ens espera una treva per demà, i pluges entre divendres i dissabte de matí.

Sembla idò que per fí, a partir de dissabte capvespre ens arribarien al menys dos o tres dies sense pluges, situació que es podria allargar un poc més segons els models que es veuen a dia d'avui. 

Comentaris