El Temps a Menorca: Previsió per dies 14, 15 i 16 de Gener. Primer envit de s'onada de fred

Evolució del temps les pròximes
192 hores segons el model GEFS
Dades recollides a s'Estació Meteoclimatic de Sant Lluís d'en Xavier Pons.

Temperatura màxima: 15.3 Temperatura mínima: 7.4 Pluja: 1.6 Vent: 48 Km/h NE.

Durant el die hem tingut estones de clarianes i estones de cels enigulats, amb pluges febles al migdia i a darrera hora de la tarda. El vent predominant al llarg de bona part del dia ha estat el Gregal, girant a darrera hora a Mestral, fluix a moderat. Les temperatures mínimes, s'estant produint a darrera hora del dia, tal com anunciàvem ahir.

Perevisió per demà dissabte dia 14 de Gener

Mapa de previsió per demà dissabte
Cels tapats amp possibilitats de ruixats, febles o moderats, acompayats de tempesta  i calabruix. Temperatures en descens amb màximes al voltant dels 11 graus i mínimes de 6 graus. Vent de Tramontana moderat amb ratxes fortes, que poden arribar als 80 km/h.

Previsió per diumenge dia 15 de Gener

Es mantindrà la mateixa tònica de dissabte, amb sels enigulats i possibilitats de ruixats, localment acompanyats de tempesta i clabruix. La cota de neu podria devallar ocasionalment als 300 metres. Vent fort de Tramontana i temperatures en lleuger descens, amb màximes que no superaran els 10 graus i mínimes en torn als 5-6 graus.

Previsió per dilluns dia 16 de Gener

Cels coberts amb pluges que ocasionalment poden anar acompanyades de tempesta. Les temperatures experimentaran un lleuger ascens, però tornaran a patir una devallada a darrera hora del dia. Les màximes poden arribar als 12-13 graus i mínimes de 5-6 graus.

Previsió per sa Diada de Sant Antoni
Mapa de temperatures previste a
1500 metres d'alçada el dia de Sant Antoni

La onada de fred entrarà en una segona fase el dia de Sant Antoni, essent una entrada continental, i amb possibilitats, amb els models d'avui, de algunes sorpreses que tindrem que anar afinant com vos deiem en dies anteriors. Si que sembla segur el fred de rigurós hivern, amb temperatures que podrien tocar fondo. A 1500 metres d'alçada hi haurà temperatures d''entre -6 i -7 graus, tot hi que encara pot haver canvis. La previsió, amb els models d'avui, per el dia de Sant Antoni es la seguenta. Cels coberts de níguls amb pluges febles a moderades, que poden anar acompanyades de tempesta i calabruix. Temperatures en descens, amb màximes que no superaran els 8-9 graus i mínimes en torn als 3 graus. La cota de neu podria devallar als 100-200 metres, sense descartar, a dia d'avui, neu a ran de la mar. Caldrà seguir la situació. Els vents bufaran forts de Tramontana, amb ratxes que superaran els 80-90 Km/h.

A partir de dimecres continuaria el fred d'hivern, tot hi que podrien pujar algo les temperatures. Els models marcan la possibilitat de que el fred, tot hi una geugera pujada de temperatures, sigui el protagonista de bona part de la setmana, juntament amb les pluges.

Comentaris